آخرین دستاوردها
خانه - دستاوردها و اختراعات - تولید فیلم پلاستیکی فعال از نمک فلزی آسکوربات برای بسته‌بندی مواد غذایی در کشور

تولید فیلم پلاستیکی فعال از نمک فلزی آسکوربات برای بسته‌بندی مواد غذایی در کشور

عضو هیات علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به این که بسته‌بندی یکی از ارکان بسیار مهم در حفظ سلامت محصولات غذایی است گفت: در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی فیلم پلاستیکی فعال با استفاده از نمک فلزی آسکوربات برای بسته‌بندی مواد غذایی ساخته شده است. دکتر راضیه نیازمند ضمن اعلام این خبر گفت: این محصول که برای نخستین بار در کشور با همکاری گروه کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی ساخته شده است با استفاده از ترکیبات طبیعی در ساختار خود اکسیژن محیط و یا درون ماده غذایی را جذب کرده و میزان ماندگاری آن را افزایش می‎دهد.

وی تصریح کرد: صنعت بسته‌بندی مواد غذایی در ایران وضعیت نامناسبی دارد و بسیاری از مواد غذایی پیش از فرا رسیدن تاریخ انقضا به دلیل بسته بندی نادرست که با شرایط اقلیمی و یا محیطی منطقه سازگار نبوده و اجازه ورود اکسیژن را به دورن بسته بندی می‌دهند دچار فساد می‌شوند. عضو هیات علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به علل بروز فساد در مواد غذایی خاطر نشان کرد: وجود اکسیژن در محیط و یا ماده غذایی با فعال کردن میکرو ارگانیسم‌های هوازی سبب فساد ماده غذایی می‌شود. نیازمند ادامه داد: بسته‌بندی‌های گیرنده اکسیژن می‌توانند با حفظ کیفیت فرآورده‌های غذایی از طریق کاهش متابولیسم مواد غذایی، کاهش تندی اکسایشی، ممانعت از اکسایش نامطلوب رنگ‌ها و ویتامین‌های ناپایدار، کنترل رنگ‌ و پیشگیری از رشد میکرو ارگانیسم‌های موجود در آنها سبب افزایش میزان ماندگاری محصولات غذایی شوند.

وی با بیان این که صنعت بسته بندی در ایران رشد بسیار کندی دارد عنوان کرد: در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی طرح‌های پژوهشی متعددی با استفاده از توان اعضای هیات علمی در زمینه دستیابی به دانش فنی و تجاری سازی بسته بندی‌های فعال به انجام رسیده است. عضو هیات علمی گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در ارتباط با ویژگی‌های فیلم بسته‌بندی ساخته شده در این مرکز پژوهشی گفت: از ویژگی‌های بارز این فیلم استفاده از ترکیبات و افزودنی‌های طبیعی و ایمن در تولید آن است. همچنین وجود نمک آسکوربات در ساختار آن که در صنایع غذایی به عنوان آنتی اکسیدان استفاده شده و نقش ویتامینی دارد، یکی از برتری‌های این فیلم بسته بندی است. نیازمند افزود: علاوه بر این ساختار این فیلم بسته بندی به گونه‌ای است که مقاومت مناسبی در برابر ضربات مکانیکی و پارگی داشته و به این ترتیب نیز از هدر رفت ماده غذایی پیشگیری می‎کند.

ایسنا

لینک کوتاه: http://iranetavana.ir/?p=2126

نظر خود را بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

معادله امنیتی *