رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از اجرای موفق طرح پرورش میوههای گلدن بری و تمشک به شیوه کشت بافت خبر داد. دکتر مجید جوانمرد اظهار داشت: گلدن بری یا فیسالیس، یک گیاه بومی مناطق گرمسیری است و با توجه به به این که آب و هوای اقلیم کشورمان قابلیت کشت و توسعه در بسیاری از استانهای کشور وجود دارد کار پرورش آن را از سال گذشته در دشت ناز ساری آغاز کردیم. وی افزود: در حال حاضر کشت گیاه گلدن بری در سطح یک گلخانه اجرا شده که نتایج موفقیت آمیزی داشته و میوه آن به بار نشسته است. جوانمرد خاطرنشان کرد: بعد از بررسی شرایط سازگاری این میوه گرمسیری با آب و هوای منطقه، کشت آن در سطح وسیع و فضای باز مزرعه آغاز خواهد شد. به گفته وی در حال حاضر پرورش گلدن بری در ایران به صورت بسیار محدود و با استفاده از بذرهای وارداتی صورت میگیرد که با اجرای موفقیت آمیز کشت بافت، دیگر نیازی به وارد کردن بذر این میوه از خارج نخواهد بود.
رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی یادآور شد: استفاده از روش کشت بافت علاوه بر صرفه جویی ارزی، سرعت تکثیر گیاه را افزایش داده، مانع انتقال بیماریهای گیاهی شده و دقیقا رقم گیاهی مورد نظر را تولید میکند. وی با بیان این که گلدن بری اکنون در بازارهای ایران به قیمت بالایی به فروش میرسد و به دلیل طعم دلپذیرش طرفداران زیادی دارد، توضیح داد: طعم گلدن بری ترکیبی از طعم میوههای توت فرنگی، گیلاس، کیوی و آناناس است که سرشار از آنتی اکسیدانها و ویتامینهای گروه B بوده و ماندگاری بالایی دارد. وی همچنین به خواص ضد سرطانی، ضد آسم، ضد التهابی، کاهش کلسترول و ضد ویروسی این میوه گرمسیری اشاره کرد.
جوانمرد در مورد پرورش تمشک به روش کشت بافت نیز گفت: گیاه تمشک در مناطق مختلف کشور اغلب به صورت خودرو و وحشی میروید و اخیرا پرورش آن را در محیط گلخانه و به صورت کشت بافت آغاز کرده ایم که با توجه به دو ساله بودن این گیاه، بعد از زمستان امسال شاهد گلدهی و میوه دهی آن خواهیم بود. وی وضعیت پرورش تمشک به صورت کشت بافت در دشت ناز ساری را رضایت بخش خواند و اظهار داشت: پس از بررسی سازگاری گیاه با شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه، کشت وسیع آن در مزرعه را آغاز خواهیم کرد.
ایرنا
لینک کوتاه: http://iranetavana.ir/?p=6887