مخترع ایرانی اقدام به طراحی و ساخت آهنربای مدوری کرده است که این آهن ربا میتواند فلزات ریز و غیر قابل دسترسی را از کف خیابان برای بازیافت جمع آوری کند. محسن قربانی، مجری طرح آهنربای مغناطیسی مدور گفت: تاکنون فلزات ریز و قابل بازیافت، بعضا خطرناک و برنده از کف خیایانها جمع آوری نشده و به چرخه تولید بر نمیگشتند رها شدن این فلزات در طبیعت ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. وی با بیان این که به همین دلیل به فکر طراحی و ساخت دستگاهی افتادیم تا به واسطه آن فلزات را به راحتی و در کمترین زمان ممکن به صورت مکانیزه جمع آوری کنیم، اظهار داشت: با این دستگاه میتوان فلزات را جمع آوری کرد و حتی فلزات نامرئی را به چرخه تولید بازگرداند تا محیط زیست را عاری از هر گونه فلزات ریز کنیم. قربانی عنوان کرد: این دستگاه میتواند در کارخانهها، تراشکاریها، مکانهای بازیافت و پسماند و زبالهها، کارگاههای مونتاژ و … به کار گرفته شود. مخترع این آهنربا با اشاره به کاربرد دیگر این طرح خاطر نشان کرد: از سوی دیگر میتوان این دستگاه را به صورت یدک به اتومبیل متصل کرد تا فلزاتی که در حاشیه خیابان و جادهها رها شده اند را جمع آوری کند.
این فلزات کنار خیابانها کاربردی ندارند و از سوی دیگر امکان بازیافت با دست را ندارند از این رو استفاده از این دستگاه میتواند مقرون به صرف باشد. قربانی با اشاره به مزایای آهنربای مغناطیسی مدور گفت: عدم دخالت دست و آلوده نشدن به هنگام بازیافت فلزات خطرناک و برنده سهوی یا غیر سهوی، قابل استفاده در چرخه بازیافت و پسماند شهرداریهای کل کشور و جهان، بازدهی مالی بالا، استفاده به عنوان دستگاه خود تمیزکن و تمیز کننده محیط زیست، قابل حمل و نصب بر روی دستگاههایی از جمله اتومبیلهای جارویی شهرداریها، دستگاههای تراشکاری و مکانهای مونتاژ نوار نقالههای پسماند (کود کمپست) از مزایای این دستگاه به شمار میرود. به گفته وی، این دستگاه قابلیت نصب روی اتومبیل به صورت یدک را دارد و برای جمع آوری فلزات ریز در لاین خاکی کنار خیابان و جادهها قابل استفاده است.
وی با بیان این که اگر این دستگاه به خودرویی متصل شود قادر است روزانه معادل ۱ تن فلز را جمع آوری کند و به چرخه تولید بازگرداند، اظهار داشت: این آهنربای مدور میتواند حتی فلزاتی که خاصیت آهنربایی ندارند ( قوطیهای نوشابه و آبمیوه) را جمع آوری کند. قربانی با بیان این که نصب این دستگاه منجر به جلوگیری از پنچری خودروها میشود، افزود: اکنون نمونه آزمایشگاهی این دستگاه ساخته شده است. آهنربای مدور ثبت اختراع شده و مورد تایید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی قرار گرفته است. به گزارش ایران توانا این اختراع با عنوان آهنربای مغناطیسی مدور، به شماره ۸۶۵۶۱ تحت مالکیت محسن قربانی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.
مهر
لینک کوتاه: http://iranetavana.ir/?p=8318